27th March 2023

Curious Night ~ De nachtmis van Bataille

Event details

Curious Night

Filosoof van het Kwaad, was een van de namen die Bataille verdiende. Zijn werk, zijn zoektocht naar een paradoxale filosofie, vond vooral plaats langs de grensgebieden van het menselijk bestaan. Daar, waar de mens vervalt in een dierlijke staat, animaal, bestiaal. Geweld, erotiek en dood zijn de drie belangrijkste thema’s die zowel zijn prozawerk als zijn beschouwingen beheersen.

Een van zijn bekendere uitspraken is ‘De Kleine Dood’. Dichtbij de dood zijn geeft het gevoel het eeuwige leven te hebben.

Ook vond hij rituelen een belangrijk iets. Alles was volgens hem een soort ritueel en dat de Kerk dit heeft ‘geregeld’ door dit alles binnen het huwelijk en veilig te houden. Maar nu dat de kerk minder belangrijk begint te worden in het leven van mensen; wat moet daarvoor in de plaats komen?

Filemon vertaalt dit deze avond naar een alternatieve nachtmis. De avond bestaat uit twee delen, met het doel om zinnenprikkelend te zijn, je even onsterfelijk te voelen en tot nadenken te zetten over grenzen en wanneer je hier overheen gaat…

Dresscode: zwart. Neem vooral ook contant geld mee!

 

 

 

Op maandagen: entree voor leden gratis (reserveer wel je gratis ticket met de buy ticket knop).

Extra tickets voor introducees zijn beschikbaar  voor   € 10,00 p.p.

Get tickets

This is a members only event.
Please login as a member to get tickets.

This is a members only event. Please login as a member to get tickets.

The program

Deuren open 18.30

Start programma 20.00

Date

27th March 2023

Location

Mayer Manor

Time

19:
00
– 23:
00

Related Events